U bent hier

Webinars

Zekerheid over wetten en regels voor personeelsmanagement!

HR Praktijk Wetten en Regels - Op alle schermen

Als verantwoordelijke voor HR bent u vaak het eerste aanspreekpunt voor arbeidsrechtelijke vragen. Uw advies kan grote gevolgen hebben voor de organisatie en moet dus altijd juridisch juist zijn.

HR Praktijk helpt u met praktische antwoorden op HR-vragen over wetten en regels voor personeelsmangement.

> Webinars geven u actuele informatie over arbeidsrecht. U weet zo waar u aan toe bent.
> De uitgebreide kennisbank met 1.000 artikelen geeft u concrete antwoorden. Dan weet u het zeker!
> Met meer dan 300 downloadbare modellen, voorbeeldbrieven en -contracten bespaart u tijd én geld.
 

Word 6 maanden lid voor maar 15 euro per maand

Word 6 maanden lid voor maar € 15 per maand!

Wilt u ook geen onzekerheid meer en wél antwoorden geven die kloppen? 

Word dan lid van HR Praktijk Wetten & Regels, voor maar 15 euro per maand!

 

Word nu lid en profiteer van de voordelen:

HR Praktijk Wetten en Regels - VoordelenActueel en praktisch 

HR Praktijk Wetten en Regels - VoordelenSnel en betrouwbaar  

HR Praktijk Wetten en Regels - VoordelenBespaart jurisische kosten

HR Praktijk Wetten en Regels - VoordelenAltijd onder handbereik 

Word lid voor € 1 per dag!

 


 

Leden kunnen deze webinars u nu direct bekijken. De webinars zijn verzorgd door HR Academy, gespecialiseerd opleider voor HR-professionals. 

HR-webinar: Ziekteverzuim en re-integratie tijdens de corona-uitbraak

Hoe gaat u om met bestaande en nieuwe ziektegevallen?
Vóór de uitbraak van het coronavirus had u uiteraard ‘gewoon’ te maken met ziekteverzuim. Nu veel werklocaties zijn gesloten en medewerkers grotendeels thuiswerken is een bijzondere situatie ontstaan, die voor veel onduidelijkheid zorgt. Hoe gaat u om met ziekteverzuim en re-integratie? Wat kunnen arbodiensten doen? En hoe gaat u om met loondoorbetaling tijdens ziekte in relatie tot een NOW-aanvraag? Deze webinaropname geeft u uitsluitsel.

HR-webinar: Corona en eenzijdig wijzigen van arbeidsvoorwaarden

Wanneer mag u arbeidsvoorwaarden eenzijdig wijzigen?
Hoeveel tijd en middelen heeft u als werkgever om de negatieve effecten van het coronavirus op te vangen? Een eerste stap kan het aanvragen van een tegemoetkoming in de loonkosten zijn op basis van de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Maar dit is niet altijd voldoende. Misschien is het wel noodzakelijk om (eenzijdig) bepaalde kostbare arbeidsvoorwaarden te wijzigen. Is dat mogelijk en hoe gaat u dan te werk? Deze webinaropname geeft antwoord op praktische vragen.

HR-webinar: Corona en de inzet van oproepkrachten

Alle juridische do’s & don’ts op een rij
Het corona-virus heeft grote consequenties voor de bedrijfsvoering van organisaties. Hoe gaat u om met bijvoorbeeld oproepkrachten die op een jaarurencontract voor u werken? En hoe verhoudt zich dat met de strikte regels die de Wet Arbeidsmarkt in Balans voorschrijft bij de inzet van flexibele krachten? U moet voldoen aan de juridische eisen die de WAB voorschrijft, maar tegelijkertijd heeft u te maken met een uitzonderlijke situatie. In deze webinaropname krijgt u de juridische do’s & don’ts.

HR-webinar: Juridische aspecten van thuiswerken

Rechten en plichten van werkgevers en werknemers
Vanwege de corona-uitbraak werken veel mensen momenteel thuis. En ook als het virus straks is uitgedoofd zal thuiswerken een integraal onderdeel blijven uitmaken van de bedrijfsvoering. Tegelijkertijd heerst bij veel werkgevers onduidelijkheid over de juridische aspecten van thuiswerken. Hoe ga je bijvoorbeeld om met de arbo-gerelateerde voorschriften? En hoe zit het met de werkgeversaansprakelijkheid ten aanzien van thuiswerken? Deze webinaropname geeft inzicht en tips.

HR- webinar: Leiding en vetrouwen op afstand

Crisismanagement voor HR in tijden van corona
Wanneer de omstandigheden plotseling veranderen, zoals bij de huidige crisis, spelen leidinggevenden een cruciale rol. Hoe moeten ze die rol nu invullen, zodat de betrokkenheid van medewerkers zelf kan worden verhoogd? En hoe kun je vanuit HR leidinggevenden daarbij ondersteunen? En welke interventies kun je inzetten die ook na de crisis een blijvend positief effect op de organisatie gaan hebben? In deze webinaropname krijgt u de antwoorden.

HR-webinar: Effectief communiceren met medewerkers in crisissituaties

Crisismanagement voor HR in tijden van corona
Cruciale vraag tijdens iedere crisis: hoe breng je de boodschap goed over? Hoe blijf je effectief communiceren als alle medewerkers vanuit huis werken? Hoe onderhoud je als ‘leider’ contact met ‘je mensen’? En dat niet alleen: hoe houd je je mensen betrokken en gemotiveerd om in de thuissituatie er ook zoveel als mogelijk voor te gaan? In deze webinaropname krijgt u de antwoorden.

HR-webinar: Werkbeleving en werkvermogen beïnvloeden tijdens een crisis

Crisismanagement voor HR in tijden van corona
De coronacrisis kan een sterke negatieve invloed hebben op de werkbeleving en daarmee ook op het werkvermogen van medewerkers. Welke stappen kun je vanuit HR zetten om medewerkers zo veel mogelijk betrokken en verbonden te houden bij de organisatie, de missie en de doelstellingen? Op welke thema’s ga je medewerkers begeleiden? Of ga je juist sterker sturen? En hoe kun je leidinggevenden daarbij faciliteren? Deze webinaropname geeft u de antwoorden.

HR-webinar: Bore-out en zelfregie van medewerkers in tijden van crisis

Crisismanagement voor HR in tijden van corona
De coronacrisis heeft onze manier van werken sterk veranderd; thuiswerken met een minimum aan sociale contacten is voor iedereen een uitdaging. Terwijl een paar maanden geleden nog meer dan een miljoen Nederlanders last hadden van burn-out klachten, zitten nu veel mensen tegen een bore-out aan. Hoe voorkom je dit en vergroot je de zelfregie van medewerkers? In deze webinaropname krijgt u de antwoorden.

HR- webinar: Compensatie transitievergoeding bij langdurige ziekte

Wat u moet weten om voor compensatie in aanmerking te komen
Als op initiatief van de werkgever een arbeidsovereenkomst niet wordt verlengd, komt een werknemer in aanmerking voor een transitievergoeding. Ook als de werkgever het dienstverband beëindigt wegens langdurige ziekte. Om dubbele kosten te vermijden, komen werkgevers vanaf 1 april 2020 in aanmerking voor compensatie. Hoe werkt deze regeling precies en welke haken en ogen zitten eraan? In deze webinaropname komen alle ins en outs aan bod, zoals de periode van vergoeding en slapende dienstverbanden.

HR- webinar: Aanvullend geboorteverlof - WIEG

Wat u moet weten over de aanvraag aanvullend geboorteverlof
Partners van de moeders hebben met de invoering van de Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG) meer verlofrechten gekregen. Zo kan vanaf 1 juli as het geboorteverlof van 5 dagen aangevuld worden met maximaal 5 werkweken. Hoe werkt deze regeling van aanvullend geboorteverlof precies en welke haken en ogen zitten eraan? In deze webinaropname komen alle ins en outs aan bod, zowel de voorwaarden als de financiële kant voor u en voor de werknemer.
 
 

Meer informatie? Login of registreer

Inloggen

Registreren

Word voor € 15 lid en krijg direct praktische antwoorden over wetten en regels

  • Actueel en praktisch
  • Snel en betrouwbaar
  • Bespaart juridische kosten
  • Op computer én mobiel